sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Suomen Briard ry:n toko-rotumestaruuskoe ja erikoisnäyttely

Herätys klo 04 ja auton nokka kohti Järvenpäätä, huoh. Erittäin epävarmana osaamisestamme osallistumassa ensimmäisiin AVO-luokan karkeloihin.
Kisaa edeltävällä viikolla olin ottanut päivittäin muutaman lyhyen tokosession. Suurimpana ongelmana oli luoksetulon pysäytys. Perjantainä päätin vaihtaa suullisen käskyn käsimerkkiin ja kokeilla, että miten se toimii. Noudossa tökki, että joko Aura ryntäsi ilman lupaa kapulan perään tai sitten se mutlasi kapulaa. Ja sitten vielä Aura alkoi ennakoida sivulle tuloa, ja jäi silleen kivasti puoliväliin.

Kisan tuomaroi Riikka Pulliainen.
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Noutaminen 8
Kauko-ohjaus 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 10
Yhteispisteet 188,5.

Kisailu sujui yli odotusten. Paikallaolo ok. Seuraaminen sujui ihan ok ja pikkuhiljaa siinä alkoi tolkuton jännityskin laantumaan, kun huomasin, että Auran hyvässä vireessä ja tykkää tehdä. Ja luoksetulo, juhuuu. Siihen pyssäs :D Miinusta tuli juuri tuosta ennakoivasta sivulle tulosta lopussa kuten myös noutamisessa. Kauko-ohjauksessa Aura teki hitaasti, mutta miinukset tulivat lähinnä minun liian pitkistä käsimerkeistä. Ja nouto :D, ei pieni briardi aina voi nähdä minne se kapula lentää. Ensin ohijuoksu ja sitten palaaminen kapulalle riemukkaalla loikalla...
Tuomari antoi kyllä aika kiltisti pisteitä, moni muu olisi kyllä rokottanut paljon enemmän esim. juuri noista sivulletuloista. Auralle tuli vielä rotumestaruuskin ja palkinnoksi aivan ihana nalle <3 p="">
Kauneuspuolella tuomaroi Wera Hübenthal. Aura sai erin ja olin oikein tyytyväinen, sitä enempää ei voi erikoisnäyttelystä Auralle toivoakaan.
"Exl. size and type. Could have some more ???, otherwise nice head & expression. Exl. neck and body. Nice angulation. Moving very well. Exl. coat, colour & temperament."

Annamari Aarnion ottama kuva Aurasta näyttelyssä.


Auralle reissun parasta antia olivat varmasti järveen pääsy Tarton kanssa, reipas ralli rantanurmikolla (Se siis ihan oikeasti leikki Tarton kanssa!) ja Lohjan ABC:llä ruokailu :D.


Ei kommentteja: