keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Feta sairastaa part. 2

Noin kaksi viikkoa ensimmäisen eläinlääkärikäynnin jälkeen varasimme uuden ajan ns. kontrollikäynnille. Fetan vointi parantui selkeästi jo muutaman päivän jälkeen kiitos antibioottien, ja saman kerroin myös eläinlääkärille. Feta ultrattiin vielä kerran, mutta mitään merkkejä tulehduksesta ei enää ollut. Lääkäri kuitenkin varoitteli edelleen tulevista tulehduksista, ja suositteli ehdottomasti sterilisaatiota. Hän sanoi, että jos Fetalla kerran on joka juoksun jälkeen tullut valeraskaus, niin käy jatkossakin, ja hyvin todennäköistä on, että tulehdukset vain pahenevat.
Tämän vuoksi päätin varata ajan leikkaukseen heti kun olimme lomamatkaltamme tulleet. Eläinlääkärin suosituksen vuoksi oletin tietenkin, että vakuutus korvaisi leikkauksen, vaan toisin kävi (tietenkin.) Vakuutusta ei saa kuulemma käyttää ennaltaehkäisevästi, ja koska Fetan tulehdus on hoidettu, leikkausta ei enää tarvita. Ilmeisesti vaihtoehtona onkin sitten odotella jotain vielä vakavampaa tulehdusta tai märkäkohtua, tai maksaa koko leikkaus itse.
Eli toisin sanoen ensi viikon kilpailutan Turun eläinlääkäriasemia ja varaan ajan marraskuun loppupuolelle. Ainakaan ei tarvitse enää huolehtia niistä typeristä valeraskauksista ja pelätä tulehduksia.

Tämän episodin yhteydessä ollaan aloitettu Fetan kanssa uusi "harrastus", juokseminen! Kiinnitän Fetan aina vyötärööni kiinni ja sitten juoksemme kahdeksan kilsan lenkin melkein joka ilta. On ollut hauskaa seurata, miten Fetan kunto nousee, ja miten se tosissaan nauttii juoksulenkeistä. Fetan kanssa juostessa ei tarvitse välittää minkäänlaisista häiriötekiöistä; juoksi ohi sitten rusakko tai kissa, meistä kumpikaan ei niitä huomaa :)) Tosin viikolla törmäsimme kolmeen hirveen, ja ne kyllä huomasimme...

Ei kommentteja: