maanantai 3. lokakuuta 2016

Briardien syysleiri 30.9. - 2.10.2016

Toista kertaa suunnattiin Yläneelle Kuralan kartanotilalle leireilemään ja taas sää suosi. Ehkä juuri nämä aurinkoiset syysviikonloput saavat koko leiripaikan tuntumaan niin hienolta :)
Mutta olen minä onneton leireilijä, ajomatkan aikana mietin, mitä kaikkea taas jäikään kotiin; tuoli, valjaat, kamera, jälkipurkit...

Perjantaina saapui jo mukavasti väkeä paikalle. Pidettiin pikkuiset tokotreenit hallissa. Jurrille sain oikein hyvät paikallaolot, poika ei yhtään vilkuillut sivuilleen vaan oli rauhallisesti paikoillaan niin makuun kuin istumisenkin (eka paikallaolo istuen) aikana. Eli eipä tainnut ottaa itseensä viime viikkoisesta pölläytyksestä.

Lauantaina aloitettiin jäljeltä, kouluttajana oli viime vuoden tapaan Jenni Sairanen. Jurri on päässyt jäljelle tämän vuoden aikana n. 10 kertaa. Ja tämä määrähän ei riitä mihinkään ja selkeästi huomasti, ettei se myös itse ollut opiskellut lajia lisää. Eli eipä voi liikoja vaatia koiralta, jollei sen kanssa treenaakaan...
Nenä pysyi maassa (hyvä), ensimmäinen ilmaisu  ok, toinenkin vielä jotenkuten, kolmas ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Eli läksyksi tuli ilmaisutreeniä, mm.
Hieman mietin Jurria puolustellakseni, että poika oli kyllä tosi väsynyt. Vieras paikka, pikkutunneille rallia Teslan ja Hallan kanssa, kertakaikkisen ihanan tuoksuisia tyttöjä...Lisää Tuulan ottamia kuvia: http://kannusruohon.kuvat.fi/kuvat/Vuosi+2016+Year+2016/1.+-+2.10.2016/PA011145.JPGJussi Sairanen koulutti tottista ja leikitti koiria. Lounaan jälkeen Jurrikin pääsi kokeilemaan leikkimistä.
Ja leikkihän tuo reippaasti, niin reippaasti, että emännällä on komeat vesikellot sormissa ja kämmenessä.


Virven ottamia kuvia:

Sunnuntaina tein ihan lyhyen jäljen, johon kolme purkkia. Poika oli varmaan osannut nukkua jo toisen yön ja oli heti alussa paremmin kartalla. Nätisti ja rauhallisesti jäljesti, tipahti kivasti purkeille, viimeisellä hieman piti pätkäistä.
Vielä pitää harjoitella malttia ja rauhoittumista purkeilla.

Ajattelin, etten tee toista jälkeä ja pilaa hyvää oloa, joten taas suunnattiin leikkimään yksi kieppi. Jurri oli heti kartalla ja nyt irtosi saman tien reipas haukkukin. Tyyny kannettiin autolle hännänpää takaraivoa hipoen :D

Virven kuvaama videopätkä toiselta päivältä:


Ja pakkohan on hyvä mieli pilata ottamalla vielä yksi tokottelu. Paikallaolossa Jurri piippasi, jota ei koskaan ennen ole tehnyt. tana.

Kaikkiaan leiri oli onnistunut ja aina tuollaisen jälkeen on hetken olo, että ny reenataan. Onneksi se vire kaikkoaa yleensä suht nopeasti.

Ja kyllä siinä Riinan kanssa leiripaikkaa siivotessamme vähän pohdittiin, että pitäisikö ensi vuonnakin pitää leiri tai kaksi... Ei kommentteja: