torstai 1. elokuuta 2013

Antakaa mulle koira...niin kyllä minä sen rikon. Mirkulta meni tapaturmaisesti lonkka 3,5 kk:n iässä. Auran sain pidettyä ehjänä sentään 3,5-vuotiaaksi. Ensimmäinen lääkäri etsi kuvasta murtumaa ja sitä ei näkynyt, joten Auraa on nyt pidetty vaan levossa ja kivuttomana. Ontumisen jatkuessa sain Auran loppujen lopuksi ortopedin tutkimuksiin. Oli karua kuultavaa, luut ovat siirtyneet nilkasta, itseasiassa koko nilkan luusto on retkahtanut. Aura leikataan mahdollisimman pian ja mikäli se ei onnistu, niin jalka jäykistetään. Vasemmalla loukkaantunut jalka ja vertailuna terve oikealla.


4 kommenttia:

Virve ja Peippo kirjoitti...

Voi miten kurja kuulla. :-(

Virve edelleen... kirjoitti...

Lipsahti vähän liian aikaisin, piti vielä toivottaa kovasti onnea leikkaukseen ja tsemppiä toipumisaikaan!

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Voi kuinka kurjaa. Toivotaan onnea leikkaukseen ja pikaista paranemista Aura rassulle!
Kyllä noita puomilta putoamisia on sattunut meillekin, on vähän kapea isolle koiralle, varsinlin jos vauhtia on liikaa tai muuten säheltää. Ei vahingoista kannata itseään syytellä. Huonoa tuuria vaan oli matkassa. Ei näitä pumpulissakaan voi pidellä.

Jama kirjoitti...

Ei voi olla totta. Voi Aura ressukka. Onnea leikkaukseen ja pidetään kaikki peukkuja, että toipuminen onnistuu mallikkaasti. Olen aina ihmetellyt miksei isoilla roduilla voisi olla Agilityssä puomi vapautusta... ihan vaan turvallisuus syistä. Ei se varmaan lajia haittaisi, mutta harrastajia se kummasti huojentaisi. Ei olisi aina sitä pelkoa, että putooko koira.