sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Luonnetesti

Tänään kiikutettiin Aura Ja Lola testattaksi Kaarinaan. Tuomareina olivat Tarja Matsuoi ja Sirkka Lempinen.
Lauran kanssa ennakkoon yritettiin hieman arvuutella, että miten koirat suoriutuvat. Serkkulikat ovat niin erilaisia luonteeltaan. Siinä missä Lola on hilpeä hössö niin Aura on totinen torvensoittaja.

Auran luonteessa on piirteitä, joihin en oikein ole päässyt sisälle. Se on työteliäs tyttö, mutta lukkiutuu jännästi jjoissakin tilanteissa. Me saamme laittaa sen vaikka solmuun, mutta vieraita ihmisiä kohtaan on pidättyväinen, ei kestä mitään kumartelua ylleen tai taputteluja. Tuntuu, ettei se osaa lukea toisten koirien elekieltä, ei siedä niitä yhtään ihollaan. Mielenkiinnolla lähdin odottamaan testin tulosta.

Onneksi testissä ei mitattu ohjaajien hermorakennetta, sillä minulla se olisi ainakin paukahtanut miinukselle vahvasti. Kaatosade, testialue aivan kuravelliä ja aikataulu liki 2 tuntia myöhässä.

Ensin pääsi Lola testattavaksi, Laura varmasti blogissaan kirjoittaa siitä tarkemmin. 

Aura tuli touhukkaana alueelle, heti hämmentyi sadeasuisen tuomarin lähentelyistä. Sieti mielestäni sen yllättävänkin hyvin. Ja mitenkään yllätyksenä se ei tullut, ettei suostunut leikkimään tuomarin kanssa. Minun kanssa kepin vetoa hieman, mutta lopetti aina kun tuomari  tarttui keppiin. Siitä en viitsi videopätkää laittaa, kun pääosassa on tuo minun peräpää... 

Kelkka

Puolustus


Haalari ja tynnyri

Seinä

Ampuminen

Testauksen jälkeen Aura oli selkeästi hyvin väsynyt ja ymmällään kaikesta, reppana.


I Toimintakyky (kerroin 15) +1
II Terävyys (kerroin 1)  +3
III Puolustushalu (kerroin 1) +2
IV Taisteluhalu (kerroin 10)  -1
V Hermorakenne (kerroin 35) +1
VI Tempperamentti (kerroin 15) +2
VII Kovuus (kerroin 8) -2
VIII Luoksepäästävyys (kerroin 15) +2b
Laukauskokematon


Yhteispisteet säälittävät 89.
Olenko pettynyt pisteisiin...kyllä. Olenko pettynyt Auraan...en. Tyttö teki parhaansa saamillaan eväillä. Taisteluhaluun ehkä olisin voinut treenillä vaikuttaa, mutta mutta. Näillä mennään eteenpäin. Ja sama rakas otus tuo on testin jälkeenkin :)

Palautteessa tuomari sanoi Auran olevan kovin kaksijakoinen koira, pehmeys ja terävyys taistelevat ja vaikuttavat koiran käyttäytymiseen. Kehui meidän suhdetta ja sitä, että koira haluaa miellyttää minua. Ja kuitenkin Aura kykenee ottamaan myös ohjat käsiinsä esim. puolustaa itseään ja meitä molempia.

Ei kommentteja: