sunnuntai 5. elokuuta 2012

TOKO Köyliö 5.8.2012

Vihdoin ja viimein olen onnistunut ilmoittamaan Auran muutamaan kisaan. Ja tänään oli ensimmäinen "startti" tiedossa. Hieman mietin, että voinko sittenkään lähteä. Aura on rapsutellut itseään koko kesän ajan ja nyt viime päivinä rapsuttelu ja kirputtelu vain on yltynyt.
Ajattelin, että esim. paikallaolo voi mennä aivan persiilleen tästä syystä. Mutta päätin lähteä ja ottaa liikkeestä nollan, jos näin käy ja ainakin itse tiedän, mistä tämä johtuisi.
Auran pesen vielä muutaman kerran hoitavalla shampoolla ja heitän myrkkyä niskaan ja jos tämä ei helpota, niin aloitetaan lekurilla tutkimukset.

Kisapäivä oli mukavan helteinen, yritin pitää Auraa hieman varjossa vuoroa odotellessa, ettei se ihan veltostuisi. Aura viihdytti itseään yrittämällä napata kultsin pennun luuta ja muutenkin tuijottamalla ja ahdistelemalla pentua.

Sitten pisteisiin:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9, Aura tippui kauniisti maahan käskystä, pysyi hienosti paikallaan, ja minä onneton astuin sen karvojen päälle palatessani viereen, Auran teki pienen sivuliikkeen palaten makuuasentoon.
Seuraaminen kytkettynä 9. Suht ok.
Seuraaminen taluttimetta 8. Aura selvästi odotti käskyä ja alkoi jätättämään.
Maahanmeno 9. Ilmeisesti taas hiipinyt askeleen pari käskyn jälkeen?
Luoksetulo 10. Tämä oli nätti, hieman tosin hypähti turhan korkealle sivulle siirtyessä.
Seisominen 8. Oli ottanut askeleita käskyn jälkeen.
Hyppy 7. Voihan nenä, Aura hyppäsi hienosti, mutta käänsikin kuononsa luuta syövää pentua kohti (argh). Minä lyllersin sen viereen ja annoin seuraa-käskyn, ei mitään reaktiota koirassa, tuijottaa lasittunein silmin pentua. Sivusilmällä näen tuomarin nauravan käden suojassa ja hieman alkaa kyrsiä..., karjaisen istu ja avot Aura istuu nätisti sivulle. Luulin, että liike menee nollille, mutta ei kuulemma koiran ole pakko kääntyä ohjaajan suuntaan. Aura pysähtyi seis-käskystä (tosin haluaamaansa suuntaan) ja annoin vain yhden lisäkäskyn (kylläkin hyvin voimakkaan ;)).
Kokonaisvaikutus 10.
Yhteispistemäärä 175 ja 1-tulos.

Olen tätä tokoilua pelännyt ja kauhistellut etukäteen melkoisesti, mutta ei tämä nyt ihan kauheaa ollutkaan. Jännitän varmaan jatkossakin kaikkia kisoja, mutta Auran kanssa on mukava tehdä yhdessä, se on sellainen reilu likka.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno korkkaus Teija!!!Milloin oli seuraava koe??
Tätä kysyy Sari, Ossi, Elli ja lapset.

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Hienoa! Isot onnittelut ja tsemppiä tuleviin kokeisiin!