torstai 13. tammikuuta 2011

Tarto 7. - 9.1.

Säiden haltija ei suosinut meidän matkaa, torstai-iltana alkoi niin runsas lumisade, että siirsinmatkamme myöhäisemmälle laivavuorolle, onneksi. Vaikka lähdimme ajoissa liikkeelle, niin parin harhaan ajamisen ja rekkojen väliin juuttumisen jälkeen olimme lähtöselvityksessä 8 min. ennen laivan lähtöä…, mutta mukaan pääsimme.
Tallinnassa oli täysi kaaos, lunta oli paljon, kadut olivat yhtä sohjoa ja ajoväylät kapeat.
Matka Tallinnasta Tartoon kesti yli neljä tuntia yhdellä pysähdyksellä. Ikinä en ole pelännyt liikenteessä yhtä paljon, nähtiin monia kolareita ja tieltä suistumisia. Koskaan en enää lähde omalla autolla talvisaikaan tällaiselle reissulle.

Lauantaina Aura, Feta, Betty ja Tannu (Artan) osallistuivat näyttelyyn. Näyttelyn eläinlääkäri antoi koirille mukana tuomamme tabletit ja kirjoitti todistuksen, varsin vaivatonta, vielä kun joku joskus tarkistaisikin asian ;).
Auran esittäminen meni taas täysin penkin alle, väisti tuomaria, minä kaivamaan kiireesti esiin nameja, jotka tietysti levisivät lattialle ja loppu arvostelun Aura sitten jäljesti makupaloja, hienoa. Auran arvostelu oli ihan ok, mitä nyt on liian laiha (myös Tiinan mielestä) ja turkki täysin pumpulia :)

Feta sai erin ja varsin hyvän arvostelun, mitä nyt siinäkin mainittiin turkki pehmeäksi ... Siskosten ottelu kauneudesta päätyi taas Bettyn voittoon, mutta Fetalle tuli se 3. serti Eestinmaalta ja nyt varmistellaan, että riittääkö se EE MVA-titteliin. Siis lisäksihän täytyy olla vähintään 2-tulos tokon avoimesta luokasta.

Junnu-Tannu keräsi jättipotin: ROP ja RYP1, kyllä sitä juhlittiinkin.

Betty-äiti ei ole koskaan oikein välittänyt vieraista ihmisistä, ollaan oltu lähinnä "ilmaa" hänen arvolleen. Mutta nyt pentujen jälkeen muutos on ollut valtava. Vuosi takaperin en olisi ikinä uskonut tällaiseen kuvaan päätyväni :)Auralla kotiin tuomisina reissusta oli ripuli, joko matolääkkeestä tai sitten niistä kaikista runsaista herkuista. Aura on tähän asti ollut varsinainen teräsvatsa, mutta nyt nautittiin paskanhajusta koko kotimatka. Takaisin Tallinnaan ajeltiin vuorostaan vesisateessa, matka kesti kahdella kakkatauolla 2,5 tuntia.

Iso Kiitos jälleen koko Haakin perheelle vieraanvaraisuudesta!

Näyttelyn kuvat olivat huonolaatuisia, tässä muutama:
Tannu

Tannu ja Betty

Feta


Ja sitten vielä pieni Tarton matkailumainos ;)


Tarton yliopisto juhlavalaistuksessa

Raatihuone, joka sai toimia joulukalenterina viime vuonna. Päivittäin ikkunan takaa paljastui satu/tarina, joka myös luettiin raatimiehen torilla.Nooan arkki
Haakin perhe yllätti meidät tarjoamalla Atlantiksessa perjantai-iltana huippuhyvän illallisen. Ravintolan Creme brulee <3>


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Upea talvinen Tartto!!! Ja hienot tuliaiset!! -sari-