lauantai 29. tammikuuta 2011

Sairaskertomuksia ja Turun näytelmä

Mirkku on selvinnyt alkutalvesta hienosti, ei ontumista ja on ainakin vaikuttanut täysin kivuttomalta. Nyt viimeisen parin viikon aikana on "huono" lonkka taas selvästi vaivannut muoria. Rimadylia olen antanut säännöllisesti ja lisäksi Tiinan kautta ostamaani Xtra Care glukosamiini- ja kondroitiinivalmistetta. Viimeisen vuoden Mirkku on syönyt Arthrylia, näppärää, kun emännällä ja koiralla on yhteiset tabut.

Fetaa on myös tutkittu :( Loppuvuodesta Fetan liikkeet alkoivat olla jäykät, laukka muistutti pupunloikkaa, agilityssä jäykkyys tuli varsinkin esiin. Fetskua käytettiin muutama kerta hierojalla, joka oli varma, että nivelrikkoahan se..., koska mitään selkeitä jumikohtia ei löytynyt. Joulukuussa Laura vei Fetan lääkärille ja siltä kuvattiin selkä, lonkat ja takajalat. Tuomo-lääkäri oli sanonut Lauralle aikaa varattaessa, että C:n lonkat ovat jo niin huonot, että ei ole hyvä ennuste. Kuvattuaan koiran, Tuomo oli kauan katsellut kuvia ja lopulta sanonut, että hän ei saa näistä kyllä C:n lonkkia mistään kohtaan, lähinnä B:ksi tai jopa A:ksi hän niitä väittäisi. Mutta pääasia oli, että luustoltaan Feta oli priimakunnossa. Syytä jäykkyyteen ei siis vieläkään selvitetty. Feta sai pitkävaikutteisen kortisonipistoksen ja nyt seuraillaan liikkeitä. Piiralle pitäisi varata seuraavaksi aika.

Aura osallistui 23.1. Turun näytelmiin ja tällä kertaa tuloksena oli ERI-arvostelu. Mutta minulla oli kehässä voittajafiilis :D Aura käyttäytyi koko reissun ERInomaisesti, ei väistänyt tuomaria, oli kuin kala vedessä kaikkien ihmisten ja koirien keskellä. Pari varsin asiallista murahdusta tuli liikaa iholle pyrkiville kavereille :)
Muuten en kyllä oiken jaksa näitä näyttelytouhuja ymmärtää; jos vertaan kirjallisia arvosteluja Tartosta ja Turusta niin Tarton arvostelu on paljon parempi ja nauhan väri huonompi...

Nyt odottelen kovasti, että Aura vihdoin aloittaisi ensimmäisen juoksunsa ja sitten pääsisi pikkuhiljaa jännittämään sen lonkkien kohtaloa. Viime aikoina on tullut superupeita lonkkatuloksia briardeille. Paljon onnea kaikille, onni on terve koira!

Pari Satu Vähän ottamaa kuvaa Aurasta:

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Fetan jäykkyyteen löytyy järkevä selitys - ja harmittaa edelleen, ettei "kreikkalaista herkkua" uusintakuvattu aikanaan...

Onni on terve koira <3 <3

Nyt vaan jänskäämään ja odottamaan "turkulaisen herkun" terveys-,luonne- ja ulkonäkötuloksia!!!!

Odotamme innolla Lauran uuden pennun kotiin saapumista ja uutisia niin sen näyttö- ja käytöspuolelta!!

terv. savonlinnan retkut

Susku ja pojat kirjoitti...

Voi näitä mutu-nivelrikkotuomioita... Onneksi Fetskun luusto on kuitenkin kunnossa! Toivottavasti syy vaivoihin löytyy pian!
Hienoa ERI-Aura ja Mirkulle jaksamista, ota vaan mamman tabuja kipuja helpottamaan!

Sari kirjoitti...

Milloon täällä päivitetään?? Kuulin huhuja, että olette käyneet reenilöissä ja miksei täällä ole niistä mitään mainintaa??? Salatietoa vai???
nim.merk. "Utelias karvakorva Savonlinnasta"