sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Loma ja suunnitelmia...

Hieman päivitykset laahavat, kuten näyttävät monilla muillakin :)

Kesä on jo hyvää vauhtia menossa ja vihdoin alkoi loma! Ja lomallehan kuuluu kasata kaikenlaisia suunnitelmia :)
Suunnitteilla on Auralle pari kolme jälkeä viikossa, esineruutua ja tottispuolella hinkataan "pikkujuttuja" kuntoon. Näkis vain, että jotain näistäkin toteutuu.
Kevään aikana olin Lauran, Auran ja Fetan kanssa TPH:n (http://www.turunpalveluskoiraharrastajat.net) järjestämällä TOKO-kurssilla. Kurssilta sain paljon oppia ja vinkkejä ja lopuksi järjestetyssä möllitokossa punnittiin taitoja. Auran paikallaolo hyvä, seuraaminen ok, luoksetulo vauhdikas, ei vaan tiedä tuleeko eteen vai sivulle ja jää puolitiehen... eli tätä treenaamme. Jäävissä tippuu mukavasti maahan, mutta tahtoo nousta ylös ennen käskyä ja seisomaan jäämisessä käytän vielä liikaa apuja. Ja hyppy... no olen ottanut enemmän edestakaisia hyppyjä, eihän tuo ymmärtänyt jäädä sinne esteen taakse seisomaan :)
Noutokapulastakin on tullut Auralle taas kiva juttu, noudossa on hyvä vauhti, luovutusasento siinäkin persiistä, mutta pääasia, että kapula taas kiinnostaa. Ja ote saisi olla kapulassa tiukempi.
Jälkeä ollaan tehty pellolla ja metsässä. Siinä olen selvästi auttanut liikaa Auraa, huomaa esim. kulmissa, että se odottaa minulta vahvistukseksi hyvä-sanaa.. eli suu kiinni ja lisää etäisyyttä koiraan. Jäljellä olen käyttänyt Auralla esineitä enkä keppejä (haaveilen vielä peko-touhusta) ja ne se ilmaisee mukavasti maahan mennen.

Mirkku on ollut hyvässä kunnossa kevään aikana, mummo nauttii uimisesta, pikku lenkeistä ja pihalla piehtaroinnista. Pääsipä Mirkku tekemään jälkeäkin, Auralla ei homma sujunut ja hain Miran jatkamaan. Jälki oli pelkkä suora ja sinne jäi kolme esinetta. Mirkkupa löysikin viisi :)
omien esineiden lisäksi nousi vielä nenäliina ja ilotulitusraketin keppi...

Kyllä Mirkussa muutenkin vielä puhtia on: Juhannuksena päätti lähteä pihalta suolistamaan naapurin inhokkikoiraa, sai vielä Fetan ja Auran peräänsä. Naapuriparka oli paskahalvauksen partailla kun karvakolmikko räyhäsi ympärillä tai sitten sen halvauksen aihettu mama Ketola, joka ryntäsi ärräpäitä huudellen bikineissään koirien perässä.

Aura on nyt karmeimmassa värivaiheessa, ollaan silti menossa kesällä pariin näyttelyyn, kannatuksen vuoksi ;)
Ja juoksuja tuolla ei ole ollut vieläkään. No jo perinteeksi muodostuneelle Viron matkalle ne varmaanin osuvat. Saa enokoira haisteltavaa :)

Muutamia Mika Vähän ottamia kuvia Aurasta 26.6.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Teija että harrastat Aura kansa niin paljon:).
Jokainen kasvattaja olisi erittäin tyytyväinen jos hän pennulle olisi tällainen omistaja.


Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Noi teidän tuulitukat varmaan pitää kieltään kauniimpana kehonosanaan koska se täytyy joka kuvassa olla ulkona suusta;)caro