keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Voi kurjuuden kurjuus

Aura ontuu. Tuli taas mieleen Mirkun pentuaika... samanikäisenä sille kävi tapaturma... ja nyt Aura ontuu. Mirkkuhan loukkasi jalkansa liukkaalla laattalattialla, joten Fetan ollessa pentu lattiat peitettiin matoilla ja samoin on tehty nyt. Mitään vahinkoa en ole pennulle nähnyt käyvän.

Ontuminen tulee näkyviin hetkellisesti ulkona umpihangessa juoksemisen jälkeen tai painiessa toisten koirien kanssa. Se ei rajoita sen liikkumista eikä ainakaan halua liikkua... Jalassa ei tuntunut olevan mitään kohtaa, jota se aristaisi. Kannuskynsiä epäilin ensin, mutta ei niissäkään tuntuisi olevan vikaa.

Siis eläinlääkäriin. Ja aikahan oli otettava siltä asemalta miltä nopeimmin sai. Auran jalkoja väänneltiin ja venyteltiin, ei mitään kipupistettä. Vasen takajalka ei ihan helposti taipunut äärivenytykseen, mutta kyllä tyttö aika pontevasti alkoi pistää vastaankin.

Nuori lääkäri oli selvästi hieman neuvoton kysymystulvani edessä, ehdotti kannuskynsien poistoa yms.

Lopulta pienen lämmönnousun perusteella hän diagnosoi Auralle kasvukivut. Pari viikkoa lepoa ja kipulääkitys. Koetetaan nyt pitää tuo elohiiri "levossa" ja katsotaan... Taidan varata jo nyt ihan vaan varoiksi ajan omalle asemalle kuvauksiin :(

Kyllä harmittaa tuon pienen, ihanan, touhukkaan pennun puolesta. En luullut salaman iskevän samaan kohtaan kahdesti.

No rokotukset tuli hankittua samalla reissulla ja Auran paino oli 14,2 kg.

Ei kommentteja: