sunnuntai 14. syyskuuta 2008

luonnetesti Tampereella

Koiraviikonloppu jatkui Suomen Briard. ry:n järjestämällä luonnetestillä Tampereella. Kerrankin lähdettiin ajoissa liikenteeseen, jotta ehdittiin Miran pentutreffeille myös: Tampereelle muuttanut Manmainio Mehtäläinen alias Juuso tuli moikkaamaan meitä luonnetestipaikalle. Juuso oli ihan yhtä hurmaava kuin ennenkin, tosin ilman karvoja!
Hanna sekä sisko ja sen veli


Aivan kuin en olisi hermoillut tarpeeksi jo valmiiksi, äiti hukkasi auton avaimet ennen testiä... Sain tietenkin mielettömät haukut niskaani (niinkuin eilenkin); "Ootko nyt aivan varma ettei ne avaimet ole sun taskuissa?". Etsintöjen jälkeen avaimet löytyivät äidin taskusta.
En ole ikinä ennen nähnyt luonnetestiä, enkä nähnyt nytkään vaan pääsin heti testattavaksi. Tuomarit Pasi Halme ja Pekka Orava kuitenkin mukavina herrasmiehinä saivat jännityksen katoamaan, ja itseasiassa koko testi tuntui todella hauskalta.
Feta leikki mun kanssa ihan hyvin, ja tuomarienkin kanssa jonkin verran, mikä yllätti mut hieman. Kauaa Feta ei kuitenkaan sitä tehnyt vaan tuli mun viereen seisomaan. Kelkkamörön Feta selvitti tosi hienosti, ensin se tuijotti sitä mun vieressä ja lähti sitten vetämään sitä kohti kiinnostuneena (ja jokseenkin ärtyneenä myös). Feta siis meni rohkeasti tutkimaan sitä heti.
Tuomareiden mukaan Feta puolusti hyvin ja se liikkui koko ajan mun ja "hyökkääjän" välissä. Videolta katsottuna Feta kuitenkin näytti vain äärettömän ärsyyntyneeltä, joten ehkä tositilanteessa lähden sittenkin pakoon. Varsinaisen tilanteen jälkeen Feta lähti nätisti tuomarin kanssa kävelemään..
Sateenvarjoyllätyksessä feta pelästyi, mutta kuitenkin kulki saman kulman ohi pelkäämättä ja mun edellä. Sen takaa vierivää tynnyriä Feta pelästyi myös, mutta kääntyi heti ja meni katsomaan sitä.
Pimeässä huoneessa Feta haki mua koko ajan, mutta hätääntyi hieman kun löysi vain toisen tuomarin, joten joudun kutsumaan sitä kuiskaten kahdesti. Kun Feta sitten löysi mut, se pienen vehtaamisen jälkeen ilmoitti kyllä myös, että tää oli sitten viimeinen kerta :DD Me saatiin tuomariltakin naurut, kun Fetan löydettyä mut tokaisin sille vaan turkulaiseen tapaan "Terve!".
Kun Feta oli yksin seinässä kiinni ja tuomari tuli hyökäten, Feta tuijotti ensin taustalla olevaa äitiä happamasti ja kääntyi sitten mun menosuuntaan päin ja aloitti närkästyneen mutinan. Reaktio oli kyllä juuri sellainen mitä Fetalta odotinkin, se kyllä tuijotti tuomaria ihmetellen eikä se varmaankaan ymmärrä että joku voisi tehdä sille jotain pahaa. Laukauksiin Feta ei reagoinut.

1.Toimintakyky +1 kohtuullinen
2.Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
3.Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
4.Taisteluhalu +2 kohtuullinen
5.Hermorakenne +1 hieman rauhaton
6.Temperamentti +3 vilkas
7.Kovuus +1 hieman pehmeä
8.Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaisupelottomuus +++ laukaisuvarma
yhteispisteet 172

Olen tosi tyytyväinen Fetan tuloksiin, ja ne ovat pitkälti sellaisia, joita Fetalta odotinkin. Hauskaa oli myös nähdä muiden sisarusten, Neran ja Bastin luonnetestit ja verrata tuloksia, jotka olivat aika pitkälti samoja. Paikalla oli sisaruksista myös Taisto, sekä hurmaavat pennut Mauno ja Rege, sekä toinen turkulaisedustaja Jumpe, joka sai Fetan kanssa tismalleen saman arvostelun!
Luonnetestien jälkeen pääsimme vielä nopeasti tutustumaan myös Sinin Riesaan, joka oli ihana sylibriardi tanssitaitoineen... :)

Kaikenkaikkiaan koko viikonloppu oli oikein kiva, tietysti olisi ollut mukava saada lauantaina hieman paremmat pisteet kuin tänään :DD Tästä on ainakin hyvä lähteä.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Suurkiitokset piiskaleikeistä!!! Mikko haki postin ja pyysin tietenkin häntä myös avaamaan cd:n. Otsikon kuultuani arvasin mistä on kyse, mutta omaan koneeseemme ei ole ajettu kaikkia videonlukuohjelmia, joten katsominen ei onnistunut. Niinpä pääsimme katselemaan sisällön vasta nyt myöhemmin ja olipa mukavoo tiirailla karvasen uroksen ja somien ranskattarien geimejä! Ei ollut pettymys cd:n sisältö :)

Voi miten ihkua nähdä myös Jusu noissa kuvissa. Se on kyllä aina ja ikuisesti mun suosikkipoju manmainioista, ja ihana että tarina sai noin onnellisen lopun. Kertokaa Hannalle terkkuja, jos ootte yhteyksissä!

Ja vielä kerran: onnittelut todella komeasta luonnetestirivistä ja suorituksesta. Kyllä on Fetsku jokaisen plussansa arvoinen pakkaus, ihan +++++!

Sari kirjoitti...

Teija & Laura!
Päivittäkäähän vähän kuulumisianne!!
Laura: mitä toko-liikettä treenaatte?? Miten lähdet treenaamaan AVO liikkeitä esim. luoksetulon pysäytystä?? kaukot??